Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Provocarile comunicarii prin E-mail

May 24th, 2011 | Posted by Daniel in Gmail | Google Apps
In activitatea de zi cu zi am observat, cu parere de rau, ca este din ce in ce mai greu sa comunicam prin email.

  • Casutele postale devin din ce in ce mai aglomerate. Volum de e-mailuri creste dramatic. Multi dintre noi primesc mai mult de 20 de mesaje pe zi, unii chiar peste 100. Cum poti sa te descurci in aceste conditii?
  • Metoda veche de organizare a mesajelor în dosare (foldere specifice programelor clasice de email) nu face fata. Noi urmam, în esenta, o versiune automata a vechiului sistem de scrisori pe hartie : raspundem la mesaj, il punem într-un dosar, sau il aruncam la gunoi.
  • Daca folosim metoda cu foldere, putem petrece foarte mult timp pentru a le gasi mai târziu. Cele mai multe mesaje pot fi puse in 2 sau 5 foldere si apare intrebarea in ce folder am pus emailul? De ce este atât de dificil sa gasim informatiile de care avem nevoie mai târziu?
  • Mesajele nu sunt vizualizate intr-un context. Cu totii am trecut prin situatia de a raspuns la un mesaj, pentru a descoperi mai tarziu ca altcineva ne-a luat-o inainte.  Sau am sortat si citit 50 de mesaje, dupa ce am ajuns la birou, de la o sedinta importanta, pentru a vedea ca problema era deja rezolvata.
  • Într-o era in care comunicarea si raspunsurile pot fi decisive, este critic sa ai rapid o imagine de ansamblu.
  • Utilizatorii de azi sunt fortati sa gestioneze informatia conform tehnologiilor puse la dispozitie. Limitarea spatiului ocupat de pe inbox are logica pentru personalul IT, dar un utilizator nu ar trebui sa se gândeasca la spatiul ocupat de mailuri pe disc sau sa-si petreaca timpul eliminand mesaje pentru a se incadra intr-o limita stabilita arbitrar.

Tinand cont de toate aceste limitari, nevoi si posibilitati, solutia cea mai buna ar fi evidenta: Gmail de la Google. Chiar daca pare ceva simplu, aceasta optiune este complexa, putand fi folosita cu succes si de companii. Alfati mai multe aici despre cei care au ales Google ca furnizor de servicii de email.

Casutele postale devin din ce in ce mai aglomerate.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *