Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Daca doriți ca documentul creat de voi sa fie prezentat într-un mod profesionist puteți sa îl salvati  în format pdf.

Exista mai multe variante de a face acest lucru, în funcție de ce versiune de Microsoft Office aveți instalata.

Microsoft Office 2010

Office 2010 are preinstalata aceasta opțiune. Nu trebuie decat sa mergeti in meniul File, sa selectati Save As si apoi din lista de formate disponibile “Save As Type” alegeți PDF.  Mai jos o imagine exemplificativa.

save_word_as_pdf_word_2010

Microsoft Office 2007

Daca aveți Microsoft Office 2007 puteți instala acest Addin de pe situl Microsoft. Dupa care urmați pașii exemplificați pentru Office 2010.

Microsoft Office 2003 sau mai vechi

Pentru aceasta versiune de office aveți mai multe opțiuni.

Una dintre ele este sa instalați programul Acrobat X Pro de la Adobe.

O alta varianta mai puțin costisitoare este sa instalați un utilitar freeware. Cel de aici de exemplu. Acesta va instala o imprimanta care va cere sa îl salvați în format pdf într-o locație aleasa de voi.

Succes.

Salut,
Începând cu Excel 2007, implicit și în Excel 2010, Microsoft a introdus 3 noi tipuri de extensii pentru fișierele Excel.
Așadar extensia standard xls a devenit xlsx.
O noutate este extensia xlsb. Practic este un nou format de fișier Excel. Acesta salvează foarte mult din spațiul utilizat, pe HDD, de fișierele Excel cu multe date.
In plus procesarea pe acest tip de fișier este mult mai rapida.
In imaginea de mai jos vedeți tipurile de extensii din fereastra Save As.

Tipuri de extensii pentru fisierele excel

Save as in Excel 2010

 

Odata cu avansul tehnolgic, gestionarea sistemelor IT a devenit o activitate complexa si costisitoare.

Mare parte din infrastructura nu a fost construita avand la baza un Master Plan, ci pur si simplu a evoluat pe masura ce au fost rezolvate provocarilor imediate.

Sa privim cum a evoluat infrastructra IT intr-o companie:

 • La inceput am avut PC-uri si sisteme de operare si software pentru cresterea productivitatii.
 • Apoi am inceput sa achizitionam servere, ajungand la un numar considerabil. Servere de email, servere de securitate, servere pentru stocare fisiere, filtrele de spam, etc.
 • In curand o intreaga infrastructura a fost dezvoltata.
 • În cele din urma am realizat ca aceste sisteme sunt foarte importante pentru afacere si ele trebuie sa fie disponibile non stop.

Chiar si acum am ajuns sa dedicam o multime de timp pentru mentinerea sistemelor existente; IT-ul ajungand sa aloce cel mai mult timp doar pentru pastrarea actualelor servere in functiune.

Conform Gartner, 80% din resursele IT si din bani sunt alocate pentru a mentine sistemele actuale. Raman 20% pentru a oferi utilizatorilor mai multa functionalitate.

Este clar ca un nou model este necesar pentru a imbunatati aceasta situatie si pentru a ajuta IT-ul sa treaca de la gestionarea sistemelor la creearea de valoare adaugata intr-o afacere.

Solutia se numeste Google Apps de la Google.

Colaborarea este pe cat de necesara, pe atat de naturala. Noi toti o practicam tot timpul.

Foarte putin din ceea ce facem este lucru individual acum, totul tine de lucrul in echipa.

Odata cu lucrul in echipa vin, in schimb, si provocarile. Pentru a intelege mai bine, sa urmarim exemplul de mai jos:

Echipa are 4 membri si se lucreaza pe un singur document.

Pasul 1: Creati un document.
Pasul 2: Trimiteti la colegii dumneavoastra documentul atasat la un e-mail.
Pasul 3: Fiecare editeaza documentul, il atasaeaza la un e-mail si il trimite înapoi. Toata lumea foloseste o conventie de denumire diferite pentru fisierele lor (unele folosc numele lor, unii utilizeaza un numar, unii il denumesc Draft sau Final).
Pasul 4: Trebuie sa combinati toate modificarile si sa creati versiunea 2.
Pasul 5: Apoi sa îl trimiteti înapoi.
Pasul 6: Fiecare editeaza documentul, il ataseaza la un e-mail, si il returneaza catre dvs. Din nou, folosind structuri unice de nume de fisier.
Pasul 7: Incercati sa combinati totul într-un document final.

Este clar ca acest proces consuma timp si energie, resurse foarte importante in orice mediu de lucru. De aceea trebuie sa existe o cale mai usoara pentru a ajunge la acelasi rezultat.

Colaborarea este importanta, dar nu trebuie sa fie critica. Instrumentele de astazi nu au fost construite pentru a rezolva provocarile cu care ne confruntam acum.

In orice organizatie documentarea actiunilor echipei sau a fiecaruia dintre noi a devenit un lucru la fel de necesar ca citirea emailului.
Este destul de usor sa scrii un document, dar este cu totul altfel sa ceri colegilor feedback pe acel documument, mai ales daca sunt mai multi.
Astfel colaborarea la creearea unui document devine dificila, dar nu trebuie sa fie.
Ce solutie avem pentru asta?
Google Docs de la Google

Sa presupunem ca sunteti o companie care se incadreaza in sectorul IMM, adica aveti un mic departament de IT. Poate fi un singur tehnician sau mai multi.

Daca folositi sistemul clasic de email ce presupune un server aflat in cadrul companiei, urmatoarele activitati trebuie facute de catre personalul IT:

 1. Instalare si administrare server;
 2. Instalare si administrare sistem de operare;
 3. Instalare si administrare aplicatia de email (EX. Microsoft Exchange);
 4. Instalare si administrare antivirus si filtru de spam.

Acestea sunt doar cateva din taskurile necesare pentru a avea un sistem de email functional si perfomant.

In mod normal aceste activitati ocupa cam 80% din resursele IT-ului.Restul de 20% poate fi folosit pentru a administra si imbunatati alte sisteme IT care pot aduce un plus important afacerii si clientilor dumneavoastra.

In cele mai multe dintre cazuri, sistemul de email nu este cel care aduce valoare afacerii dumneavoastra,dar este de mare ajutor in desfasurarea activitatii.

Revenind la intrebarea din titlu, prin externalizarea serviciului de email puteti maximiza efortul personalului IT in alte directii.

O varianta excelenta propusa de noi este GMail, adica mail-ul oferit de Google.

Gasiti aici avantajele si dezavantajele.

Daca nu sunteti convins, cereti sa va facem o prezentare in detaliu la sediul dvs.

In activitatea de zi cu zi am observat, cu parere de rau, ca este din ce in ce mai greu sa comunicam prin email.

 • Casutele postale devin din ce in ce mai aglomerate. Volum de e-mailuri creste dramatic. Multi dintre noi primesc mai mult de 20 de mesaje pe zi, unii chiar peste 100. Cum poti sa te descurci in aceste conditii?
 • Metoda veche de organizare a mesajelor în dosare (foldere specifice programelor clasice de email) nu face fata. Noi urmam, în esenta, o versiune automata a vechiului sistem de scrisori pe hartie : raspundem la mesaj, il punem într-un dosar, sau il aruncam la gunoi.
 • Daca folosim metoda cu foldere, putem petrece foarte mult timp pentru a le gasi mai târziu. Cele mai multe mesaje pot fi puse in 2 sau 5 foldere si apare intrebarea in ce folder am pus emailul? De ce este atât de dificil sa gasim informatiile de care avem nevoie mai târziu?
 • Mesajele nu sunt vizualizate intr-un context. Cu totii am trecut prin situatia de a raspuns la un mesaj, pentru a descoperi mai tarziu ca altcineva ne-a luat-o inainte.  Sau am sortat si citit 50 de mesaje, dupa ce am ajuns la birou, de la o sedinta importanta, pentru a vedea ca problema era deja rezolvata.
 • Într-o era in care comunicarea si raspunsurile pot fi decisive, este critic sa ai rapid o imagine de ansamblu.
 • Utilizatorii de azi sunt fortati sa gestioneze informatia conform tehnologiilor puse la dispozitie. Limitarea spatiului ocupat de pe inbox are logica pentru personalul IT, dar un utilizator nu ar trebui sa se gândeasca la spatiul ocupat de mailuri pe disc sau sa-si petreaca timpul eliminand mesaje pentru a se incadra intr-o limita stabilita arbitrar.

Tinand cont de toate aceste limitari, nevoi si posibilitati, solutia cea mai buna ar fi evidenta: Gmail de la Google. Chiar daca pare ceva simplu, aceasta optiune este complexa, putand fi folosita cu succes si de companii. Alfati mai multe aici despre cei care au ales Google ca furnizor de servicii de email.

Casutele postale devin din ce in ce mai aglomerate.

Cloud Computing

May 24th, 2011 | Posted by Daniel in Definitii | Google Apps - (0 Comments)

Termenul de cloud computing este destul de greu de transpus în doua cuvinte in limba romana.

Traducerea mot à mot ar fi “calcul în nor”. Norul este un simbol  folosit în desenarea diagramelor tehnice  pentru a reprezenta reteaua de internet.

Una dintre definitiile cu care sunt de acord este cea data de Forrester Research:

A pool of abstract, highly scalable, and managed computer
infrastructure capable of hosting end customer applications and
billed by consumption.

Adica:

O retea abstracta de calcul de date, foarte scalabila, capabila sa sustina aplicatiile folosite de utilizator cu costuri proportionale cu gradul de folosire.

Aceasta retea de calcul de date este bazata pe o infrastructura virtuala, invizibila utilizatorului. Ea poate fi localizata oriunde pe glob, poate fi folosita intr-un browser web fara a instala nici un alt program .

Utilizatorul are acces la infrastructura necesara desfasurarii activitatii  fara a fi nevoit sa cumpere, sa administreze, sa intretina si sa opereze echipamentele de calcul. Toate acestea revin in sarcina furnizorului acestei retele.

Putem compara aceasta retea cu reteaua de curent electric. Ai nevoie de curent? Apesi un întrerupator, folosesti cat ai nevoie si apoi platesti lunar pentru fiecare kilowatt consumat.

Eu as spune ca tu ca si utilizator ai în fata un monitor, tastatura si mouse iar computerul este un serviciu pe care îl platesti la fel ca abonamentul la internet.

Salut,
Un trick pentru cei care pot sa dea reply la un mail imediat si vor ca mesajul lor sa plece mai tarziu.
Optiunea de mai jos e valabila doar in Microsoft Outlook.

Asadar, inainte sa trimteti mailul selectati din bara de meniu Options.
Va apare fereastra de mai jos in care bifati optiunea Do Not Deliver Before si selectati ziua si ora la care sa plece mailul. Evident daca lucrati online mesajul va pleca la ora setata de voi. Altfel va pleca imediat cum va conectati la serverul de email.

Optiunea de a trimite mail (email) cu intarziere

Optiunea de a trimite mailuri cu intarziere

Salut,
Ce faceti cand aveti sa zicem un tabel in care stiti tot ce trebuie mai putin un singur numar.
Si acel numar trebuie sa aiba o valoare exacta pentru a o obtine o medie dorita de voi sa zicem.
Pai eu as pune prin incercari repetate numere si din aproape in aproape o sa il ghicesc.
Asta este aplicabil pentru chestii simple.

Sa va arat despre ce vorbesc.
(more…)

Sunt convins ca, daca ati lucrat cu Microsoft Excel, ati dat la un moment dat peste situatia urmatoare:

Avem o tabela cu mai multe linii care nu incap toate pe ecran. Ca in imaginea de mai jos.

Tabel cu multe linii

Tabel cu multe linii

Daca veti vrea sa vedeti inregistrarile de la sfarsitul tabelei observati ca, daca faceti scroll down, capul de tabel nu mai este vizibil si asadar nu mai stiti ce reprezinta informatiile din coloane.

(more…)